Aain AA048 Portable Heater for Garage, Industrial Space Heaters For Garage, Home, Shop & Office, 240 Volt Garage Heater, 4800 Watt, 60Hz

AAIN

  • $119.99
    Unit price per 
Shipping calculated at checkout.
Free shipping for all items Up to 150 lbs!

Only 264 left!
  • 800W Electric Garage Heater is lightweight, portable and easy to carry, garage heater is one of the most popular on the market today. This particular heater covers much more space than most portable heaters.
  • Durable power cord and stainless steel construction, garage heater works in many different types of areas, perfect for use in your garages, warehouses, and shipping and receiving areas.
  • The industrial heater has a safety grille that will keep hands and any foreign objects away from the motor. It also features an automatic shut off for added peace of mind.
  • Space saving ceiling mount and adjustable thermostat offer added convenience, It is portable enough that it will fit well in any area, whether it is against a wall or in the corner.
  • Heater requires a 240-Volt 30 Amp plug, Temperature range of 45 to 95°F, Great for garage which heats up to 560 sq.ft. It is certified for electrical safety so it will give you the peace of mind you deserve.
    See more product details

    From the manufacturer

    AA048 Industrial Fan Forced Heater,4800 Watt , 240 Volt, 60Hz

    Industrial Fan Forced Heater

    Fast heating unit will quickly warm your area.

    Powerful fan to distribute the heat, this sturdy steel-bodied heater is for garages, workshops and light industrial environments.

    240V voltage

    60 Hz frequency

    4800 Watt

    NEMA #6-30P 250C 30 Amps plug

    ETU 16400

    Temperature Control

    FTemperature Control Reliable single-pole thermostat with adjustable heat control dial, automatically maintains the temperature you set.

    Large Coverage Area

    Large Coverage Area With a 4800 watt heating capability, this unit can heat large areas quickly, making it our most powerful electric garage heater available.

    Carry Handle

    Convenient handle allows you to carry this fan anywhere you need it, could also be used to hang for storage.

    • This heater can be mounted on either the wall or ceiling.
    • Heater ideally suited for use in garages, factories, stores, warehouses, workshops, schools, churches, hospitals, dormitories, or any exposed spaces.
    • Multiple applications for this portable heater.
    • Great for use in workshops, garages and construction sites.
    • Easy Storage Built in cord storage makes clean-up easy, and storage a breeze.
    • Simply Plug-In and Go Includes 6 foot cord with NEMA #6-30P 30Amps standard plug, simply plug into a 240 Volt Socket, and begin heating your space.

     

    Customer questions & answers

    1. Question: I have a nema 6-50r outlet in my garage. Is there anyone to make this work? I can’t seem to find an adapter for this online.

    Answer: Please use NEMA #6-30R plug.

    2. Question: If power goes off, does it have to be reset or does it adhere to the last setting?

    Answer: Yes, it will re-start with previous setting.

    3. Question: Is the wall plug included

    Answer: Product includes plug, but not NEMA 6-30R socket.

    4. Question: What is the wire length?

    Answer: The cord length is 6 foot long.

    5. Question: What is the configuration of the plug in (one horizontal plug and one vertical plug)?

    Answer: It’s a 220/240 volt 30 amp plug with two horizontal and the ground prong 220v/240, 30amp

    6. Question: Does this heater have a replacement fan motor model # to reorder?

    Answer: Yes, replacement motors can be order on the manufacturer's website.

    7.Question:Can i use a 6-50p welder outlet with a 6-50p to 6-30r adapter to run this?

    Answer: No. NEMA #6-30R plug is recommended for safety sake.

    8. Question: Is there adapters available to plug this into a normal wall outlet?

    Answer: NEMA #6-30R plug is recommended for safety sake.

    9. Question: Can the thermostat be set below 45 degrees ? Local garden center recommends we set to 40 for small greenhouse

    Answer: It can be setted lower than 45℃.

    Product Description

    A048 Portable Space Heater for Garage, Industrial Fan Forced Heater,4800 Watt , 240 Volt, 60Hz. Fan forced heat for fast heat distribution. Grounded 3 prong NEMA connector for safety. With 4800 watts, this heater is suitable for your garage, shop, or warehouse, and is powerful enough to keep you warm while working in cold weather. This heater can be the primary or auxiliary heat source ideally suited for use in garages, factories, stores, warehouses, workshops, schools, churches, hospitals, dormitories, or any exposed spaces.This heater can be mounted on either the wall or ceiling. Easy Storage Built in cord storage makes clean-up easy, and storage a breeze. Simply Plug-In and Go Includes 6 foot cord with NEMA #6-30P 30Amps standard plug, simply plug into a 240 Volt Socket, and begin heating your space.
    Technical Details

    Manufacturer Aain
    Part Number AH48
    Item Weight 16 pounds
    Product Dimensions 10.5 x 10.5 x 13 inches
    Item model number AH48
    Style Garage Heater
    Power Source AC
    Voltage 240 Volts
    Item Package Quantity 1
    Included Components Heater
    Batteries Required? No

    We Also Recommend


    Customer Reviews

    Based on 7 reviews
    71%
    (5)
    29%
    (2)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    l
    landlord
    Heat control

    Heater works good to keep our car wash from freezing. Pleased with purchase.

    L
    Larry M.
    Warmth finally!

    Everythings great except for the plug. Had to have a new 220 line run to wall because wrong connection which cost me over 500 dollars. My faught. I use mine in a 25X25 room inside of my cabin. A little noisy but can overlook that for heat.

    J
    John
    Next time it's freezing in Texas!

    This Lil baby will be on in my shop!! Works great and can heat my shop just right.

    S
    Stacy_Chang
    Powerful little heat source

    Need a heat source in garage for a winter project. This one is very effective and priced low. Had to wire a 240V but it seems powerful ones do need a 240v. Other than the extra work of wiring a 240v, the heater works great and it is as powerful as expected.

    W
    Windflows
    HOT power house

    The heater is a powerhouse. I heated my 800 square feet with this heater and we were totally cozy warm! This is a HOT buy!